Работи се за отстраняване на авариите в селата Горни и Долни Окол

В последните дни получаваме сигнали за нарушено водоснабдяване в самоковските села Горни и Долни Окол.

Уведомяваме живущите на тези две места, че причините за това са главно две:

  • Първата е увеличената консумация на вода, свързана с летните жеги (най-вече поливане).
  • Втора – честото спиране на електрозахранването към помпената станция.
  • Възникват и аварии като днешната. Днес – 2 август, има 2 аварии на водопровод АЦ Ф80. Предполагаемото време за отстраняване е до 17 ч. в днешния ден.
  • Вчера бе отстранена и аварията, която също доведе до спиране на водата в двете села. Тя възникна при строителни дейности, извършвани от „Голф Окол” ЕАД. Уточняваме, че и след отстраняването на аварията някои части на тези населени места останаха с нарушено водоподаване.

Възстановен е притокът на вода към населените места и водоснабдяването, макар и по-бавно, се нормализира. Главният инженер на „ВиК” ЕООД София Благой Иванов беше на място в засегнатия район. Обследването на трасето на довеждащия водопровод за селата Горни и Долни Окол продължи през целия ден. Днес екипите продължават своята работа.

„ВиК София – област” ще продължи да доставя вода за засегнатите квартали до пълно нормализиране на обстановката. Сигнализирайте ни през формата на сайта , ако все още има нарушение във водоснабдяването и в следващите дни, като попълните и полето „Адрес”, за да могат да реагират колегите на терен.

Уверяваме всички живущи в двете самоковски села, че екипите ни работят и правят всичко възможно за пълно възстановяване на водоснабдяването на всички засегнати абонати.

Екипи проверяват и причините за слабото налягане от дни и в село Широки дол, Самоковско.

Извиняваме се за причиненото неудобство и благодарим за търпението!