Конкурс за детска рисунка и снимка „Водата на България”

Здравейте млади приятели!

Вие – учениците от училищата на територията на София – област, обичате водата и ние вярваме в това.

Затова решихме да ви предложим едно малко предизвикателство – да представите Водата на България в снимки и рисунки. Покажете я такава, каквато вие я виждате. Всяко око гледа по свой начин всичко, което ни заобикаля. Ще се изненадате колко различна може да бъде.

Участвайте в конкурса „Водата на България”.

Той е отворен за всички ученици от от 1-ви до 12-ти клас в общините, обслужвани от ВиК София-област: Божурище, Ботевград, Горна Малина, Годеч, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Ихтиман, Костенец, Костинброд, Правец, Своге, Сливница, Златица и Пирдоп.

Снимайте и рисувайте всичко, което ви развълнува, и не се страхувайте да експериментирате. Резултатът не винаги ще ви харесва, но за хубава и вълнуваща снимка и рисунка са нужни труд, желание и шанс. Уловете вашия воден миг и ни го изпратете.

Язовир Бели Искър от птичи поглед

Млади приятели, изпращайте снимките на имейл адрес: konkurs@viksof.com от 15 април до 15 май 2024 г.– те трябва да са дигитални, направени с фотоапарат или смарт телефон. Не се препоръчва допълнителна обработка. Рисунките занесете лично или изпратете по пощата на адреса на ВиК в района, в който живеете. Рисунките трябва да са във формат А-3 или А-4. Снимките ще бъдат публикувани в сайта на ВиК София – области на фейсбук страницата на дружеството.

Резултатите ще бъдат оповестени онлайн на 31 май 2024 г. Награждаването ще стане в седмицата след 1 юни (между 3 и 7 юни), за което ще ви уведомим допълнително, в София в сградата на ВиК София-област на бул. „Рожен“ 15 (до Стоков базар Илиянци зад стадион “Локомотив”). Всеки участник има право да изпрати по 1 рисунка и 3 снимки. Всеки може да участва и в двата конкурса – за снимка и рисунка, или само в единия. Ако участва в двата, общият брой може да бъде най-много 4 – 1 рисунка и до 3 снимки. Внимание: за снимките изпращайте оригиналните файлове, без да ги обработвате предварително по какъвто и да е начин!

Рисунката и снимката трябва да има заглавие или да е посочено мястото или събитието, уловено от обектива, както и и името и възрастта на участника.

Участниците ще бъдете разделени в три възрастови групи – от I до IV клас включително, от V до VIII клас включително и от IX до XII клас включително. Кампанията ще бъде със състезателен характер в две категории:

– рисунки

– снимки

Всички те ще бъдат оценявани от авторитетно жури, в което ще има професионален фотограф и художник. Заедно с тях тежката си дума ще кажат и представители на ВиК ЕООД – София, както и по 1 представител на ВиК-район.

Наградените снимки и рисунки ще участват в изложба, която ще бъде организирана в сградата на ВиК София-област.

Другото вълнуващо за всички участници са наградите. Помислили сме за тях и се надяваме да ви харесат. Победителите ще бъдат трима за рисунките и трима за снимките – за всяка категория от трите възрастови групи. Ще бъдат раздадени съответно и по три втори и три трети награди за категория – за всяка категория от трите възрастови групи.

Още 12 участници в изложбата на най-добрите рисунки и снимки ще получат поощрителни награди. Наградите за отличените ще бъдат – таблети, раници, топки, книги и др.

Надяваме се, че нашата инициатива ще ви донесе много приятни емоции, ще ви накара да отворите очите си, за да видите водата.

Кога започваме?

И така, започваме на 15 април 2024 г.

Да бъдем заедно. И да видим заедно водата на България!